Hvad sker der….så nu.

Hvad sker der….så nu, ja det må jeg nok sige.
Jeg er gået lidt i stå både med det ene og det andet, men prøver virkelig at komme lidt igang. Men først skylder jeg en opfølgning på min trykkammer behandling.

Jeg afsluttede min trykkammer behandling d.28 marts 2019, altså det er ved at være 6 måneder siden, og hvad er der så kommet ud af det?
Først lige for at slå fast, var det ikke noget med kræft diagnosen at gøre, men der i mod livkvalitet efter en kræft diagnose.
Man kan “normalt” først begynde at føle en start på forandringer efter 20 trykkammerbehandlinger, men ellers er det først efter endt behandling at behandlingerne stadig ruller videre og først topper flere måneder efter.

Trykkammeret på Rigshospitalet

Jeg kunne begynde at mærke forandringer efter 30 gange, men det var i det små, men så længe der var fremgang allerede i behandlingprocessen så jeg positivt på det, og gør jeg stadig fuldt ud.

Det jeg havde mest “bøvl” med inden trykkammer, var bevægelse af hovedet i alle retninger, min mundtørhed, næsens slimhinder, kæbeproblemer.
Til en start syntes jeg min mundtørhed var gået lidt over og min næse opførte sig nogenlunde, så kan man tænke hvad fanden kan en næse give af problemer? men den blev fuldstændig brændt af specielt i højre side under de 34 gange strålebehandlinger, og når man har en tørhed og bløder i tide og utide, når man prøver at fugte snuden med salve,væske eller vaseline, så får man tusind bussemænd, så prøver man at pudse næse, for så at næsen bløder igen, så er man bare træt af den snude, nå men det hjalp lidt med trykkammer, og min fleksibilitet i hovedet var også blevet meget bedre, specielt her flere måneder efter.

For så at gøre status 6 måneder efter trykkammer behandlingen. Fleksibiliteten i hovedet som tidligere nævnt er klart det mest positive, der er sket en klart forbedring. Kæben er ligeledes blevet lidt bedre, mens min mund og næse desværre er røget tilbage i samme dårlige forfatning.

Da jeg gik ind til det her, blev jeg ikke lovet noget, men jeg troede på det og det gør jeg stadig. Jeg tror ved flere behandlinger i trykammer senere, så vil der sker nye positive ting, så i kan nok høre på mig at jeg godt vil tilbringe 40 gange igen i kammeret, men det kan først ske 1 år efter første behandling, jeg ved heller ikke om det bliver lige et år efter, det kan også være 2, men jeg er helt sikker på at jeg er klar igen på et tidspunkt for at give livskvaliteten et skud mere.

Så er der det med løb og motion..for jer der følger Live and run på facebook, har i nok opdaget at jeg satte et mål på 10 kg, altså i vægttab..
Det her er overhovedet ikke en kur på nogen måde, men måske lidt mere livstil, og det er der min rygrad kommer ind i spillet, for den er ikke altid til stede, men på nuværende tidpunkt og uden tidsgrænse (marts 2020) er der røget ca. 5 kilo.

Copenhagen marathon 2019 marathon nr. 50

I maj måned rundede jeg marathon nummer 50 i København, det var et af mine nytårsmål, jeg fik også løbet Barcelona marathon i marts måned, så det med et løb i udlandet i 2019 blev også krydset af på listen. I august var jeg en tur på Vejrhøj til et 30 km løb, ja jeg vil kalde det i et godt kuperet terræn, puha det var hård, siden da er tiden gået og det er kun blevet ved tanker, jeg skal godt nok løbe et 22 km løb sammen med min søn Niclas i Boserup skov ved Roskilde her i oktober, men ellers er der ikke det vilde resten af året.

Hvad så i 2020… der er lang tid til, og så alligevel ikke, men mon ikke der kommer noget i marts måned?
Vi få at se!! ellers må i have det godt til næste gang jeg skriver her på bloggen, men husk at leve livet, for du har kun 1 (tror jeg nok )

Kh. Per