Livet går videre!

Pause i solen

Det er lang tid siden sidst her på live and run, jeg må se om jeg ikke kan få lavet det om fremadrettet. Sidst jeg skrev her på live and run vidste jeg ikke rigtig hvad 2020 ville bringe, og nu er vi ved starten på april måned i 2020, og jeg er bestemt ikke blevet klogere, ikke fordi jeg ikke har ville det, men med det Corona shit som er ved at ligge hele verden ned, tror jeg ikke der er mange der ved hvad der sker om en uge! desværre..

Vi hopper lige lidt længere tilbage. 13 kollegaer fra løbeklubben hos Vestergaard Company havde besluttet at skulle løbe Rom marathon d.29 marts 2020, det har været det største antal løber vi har kunne præsentere til et marathon, så det var helt fanstatisk, og det helt unikke var at rejseklubben, havde tilmeldt sig turen, så samlet var vi oppe på 39 personer incl 8 ledsagere, der skulle have en super fed tur til Rom her i starten af foråret. Men desværre Corona shit satte også en stoppe for den tur, så tak Kina!!!

Lige før jul var jeg begyndt at skifte alle vores døre i lejligheden, og i det tidsrum var løb ikke det der havde første prioritering, og formen var bestemt ikke prangende, men man kan altid slæbe sig lidt rundt, og derfor så jeg frem til 6 kollegaer (Venner) skulle en tur til Næstved d.22 december for at løbe en halv marathon, og så lige ønske god jul og ferie. Som i kan se på billedet bliver vi mange gange nød til at løbe, for at komme på tur, og nå løbet er overstået er vi pisse gode til at hygge os, kan faktisk ikke huske hvad tid vi var hjemme 🙂

Hygge på bagsædet med Palle K

Nå men jeg var lidt bagud på point med træningen mod Rom marathon, vægt samt form var som sagt ikke noget at råbe hurra for, men jeg kender også mig selv, at igennem skal jeg nok komme, det er bare spørgsmålet hvor ondt og sjovt det skal være, så resten af 2019 der var tilbage var lidt et kickstart med løb hen mod Rom marathon marts 2020.

Nu sidder jeg her i starten af april, og skriver her på bloggen. Coronaen buldre desværre derud ad, alt er aflyst og fuld forståelse på det, vi skal fandme passe på, det her er ikke for sjovt, omkring min tidligere kræft diagnose skulle jeg ikke have noget at frygte for, altså jo jeg vil sgu ikke være syg, men omkring kræften/Corona er der ikke noget (Har jeg læst mig til).

Men det jeg ville frem til, at her i april, en lille uge efter jeg skulle have løbet Rom marathon, har jeg fået opbygget en form på kun 3 måneder jeg ikke har haft i mange år, tidligere har jeg også snakket om vægttab, og det har jeg fået lidt røg for, for de kender også min gode side 🙂 men fra august 2019 til nu her, er der røget 8 kilo af og der er bygget muskelmasse på lårbasserne 🙂 og den følelse er bare super fed.

Jeg vil gerne tilskrive 2 årsager til at løb og formen er kommet så godt tilbage på bare 3 måneder. jo jo, tøjet skal selvfølgelig på og det er ikke altid det er sjovt i januar, februar og marts. Men den første årsag er min søn Niclas, ham er jeg så pisse stolt over. Han har altid (lige som sin far 🙂 ) haft en god form, vi har tidligere løbet meget sammen, og det er også blevet til 3 halve, men nu er han blevet 15 og man må løbe København marathon i det år man fylder 16 og det gør han i juni, så da han sagde at nu var tiden kommet til et marathon, blev faren sgu stolt. Trænings programmet blev printet ud, med 3 gange løb om ugen, for så at øge mængden i takt med programmet. I det forløb nåede vi også at løbe 4 halv marathon mere sammen og vi har haft mange ture i løbet af ugerne og det er bare så fedt. Det der så ikke var så fedt, var at gode grunde (Corona shit) blev københavn marathon aflyst, så nu er han gået lidt ned i kadence holder formen med omkring 30 k om ugen, så er formen indtakt til løbeholdet på efterskolen som han starter på til august, så skal det marathon nok komme 🙂

” kammerater på tur

Den anden årsag er Instagram/cannonball løb. Jeg bruger normalt aldrig trænings programmer, og har som sådan aldrig gjort det, men da jeg så på Instagram, løbe programmet for en pige ved navn Mie, der skulle ned at løbe Paris marathon, og som lå en uge efter jeg selv skulle løbe Rom marathon, kunne jeg godt fornemme, at jeg var noget bagud for mit lille løbe program oppe i hovedet, og sådan en følelse med dårlig form op til et løb havde jeg ikke haft før. Jeg kommentere billedet på Instagram i midten af januar og lige pludselig havde vi en løbeaftale i Slagelse 1. februar til et 1/2 marathon. Jeg syntes januar var gået godt, at jeg så kunne bygge mere på i februar var bare super fedt, men var også klar over at disciplinen på de lange løb godt måtte komme lidt i gang, da tilgangen til dem nok var lidt laissez faire! Ved løbet i Slagelse, løb jeg sammen med Mie og hendes gode ven Christian, snakken gik igennem de 21,1 km og jeg kunne godt fornemme den tilgang med de lange løb var noget mere struktureret fra Mie´s side, og som hun sagde, jeg skal løbe dem alligevel i mit program, så gør det mig noget nemmere ved at have tilmeldt mig et løb, og der kommer disse cannonball løb ind i billedet.

Mie, Niclas og jeg selv et sted på landet omkring Frederiksund

Efterfølgende har vi stort set løbet sammen hver lørdag eller søndag siden den 1. februar, det har været små cannoball løb, og da Corona lukkede for det også, har vi bare selv lavet vores ruter forskellige steder, men de er stadig lange turene. Niclas har også været med flere gange, og at løbe fra 20 k og op til de 28-30 stykker i godt selskab betyder bare alt, havde det ikke ved en tilfældighed på Instagram havde jeg aldrig kommet ud på så mange af de lange ture, som betyder meget frem mod et marathon. Så TAK Mie 🙂

Hvad så nu ? Ja livet går videre som man siger! men i disse Corona tider, er der ikke noget der er normalt og det kan godt være svært. Der skal tænkes anderledes hele tiden, kalenderen er total tom, man må ikke besøge nogen, slet ikke de gamle, og det er et stort afsavn fra både deres og vores side.

Løb kommer der ikke noget af på denne side af sommerferien, eller jo der er faktisk et marathon d.16 maj, der hedder “Løb alene marathon” og det er jeg tilmeldt, så formen kan bruges til lidt. Ellers er det med at holde kæden stram, opretholde formen kurven, blive ved med de lange ture (ik Mie ?) så skal vi nok komme over på den anden side af det her Corona shit.

Koldt vand er og bliver aldrig min stærke side!!

Pas på jer selv og hinanden 🙂 husk det er aldrig for sent og der kan ske meget på 3 måneder 😉

Ses!

Per Gregers Jensen

Hvad er Cannonball?

Cannonball marathonløb/halv marathon er løb, hvor hver deltager i princippet sørger helt for sig selv. Med tiden har der dog udviklet sig et lille arrangørbetalt depot med væske og andre former for fast føde (chokolade, frugt mm.) Der vil være en egen tilmeldingsprocedure til disse løb, som typisk vil have et deltagerantal på 5-100 deltagere. Løbene vil blive varslet med kort frist og vil have et symbolsk tilmeldingsgebyr.Løbet bliver til noget, hvis der er mindst 5 personer, med intention om at gennemføre løbet, der stiller op, og mindst 3 af disse fuldfører løbet.