2018 og snart en på opleveren…

Januar er kommet godt i gang, vedrørende løb. Og ja 2017 sluttede heller ikke så dårligt. Allerede inden jeg løb Athen marathon i november 2017 var den næste rejse planlagt, så det der lignede en løbsform fra Athen skulle bruges til at holde den gående og så prøve at bygge lidt mere på efter nytår, målet er Alanya ultra trail d.24 marts 2018, hvor den distance jeg skal løbe ikke er ultra, men 45 km.

For lige at slutte 2017 af, var der 2 højdepunkter. Ultraløbet Fyr til fyr på Bornholm og helt klart Athen marathon. 2 super fede oplevelser på forskellige måder, men ens for begge, var det i et super dejligt selskab, og det er minimum det halve på sådanne nogle ture.

Før start ved Dueodde og 60 km venter..
Ole og jeg inden start i Athen

Når man kigger på op og nedture af forskellige arter i løbet af 2017 og en krop der ikke altid gør det man gerne ville have den til, men som desværre også har ændret sig de sidste 2 år, selv om jeg ikke vil være ved det, er jeg godt tilfreds med at det blev til 2195 km i 2017.

Struktur vedrørende løb har aldrig rigtigt været min stærke side  i de mange år jeg efterhånden snart har løbet, ikke engang da jeg trænede op til 100 miles på Mors. Og hvis jeg skal være helt ærlig tror jeg sgu helle ikke det kommer til at ske. Men jeg har nu altid tænkt nogle tanker hvad jeg godt vil nå af km både på uge og måned plan, for så at træne op til de forskellige løb, men så er det når det passer ind i kalender og lysten er der. Nogle gange kan det godt blive en hektisk afslutning på en uge når man ikke har løbet de 3 første dage på ugen, og der er det så stædigheden kommer ind, for “som regel” når jeg “næsten ” altid det jeg har sat mig i hovedet, men det er ikke altid den direkte vej.

Sådan er 2018 også startet, jeg har en trænings plan der ikke er så struktureret, men jeg har mine “uge mål i km”  i hovedet, så er det bare hvordan man kommer derhen, og det er ikke glippet i nu, men vi er jo heller ikke så langt inde i 2018. Hoved målet er så at være så klar som mulig til d.24 marts hvor vi er 6 Vestergaard Company drenge der står klar på start stregen i Alanya.

Der er mange forskellige distancer i Alanya, vi alle 6 har valg den der hedder Taurus Mountain Marathon på 45 km og 2380 m+ højdemeter

Højdemeter kurve til Alanya Taurus marathon

Selv om det “kun ” er et løb, er der nogle regler man skal overholde, og hvis du ikke gør det, får du ikke lov til at stille til start eller du kan risikere at blive taget ud undervejs i løbet.

I Alanya skal du feks. fremvise en løbsattest hvor der er en læge der har underskrevet at du kan udøve længere varende løb og udføjelser. Du skal også fremvise forskellige remedier inden start, og i Alanya er det en rygsæk med vandbeholder eller væskebælte, en Jakke, telefon, powerbank til telefonen og fløjte. Temperturen kan også godt svinge en del dernede på den tid af året, plus når vi også skal op i bjergene. Som gennemsnit sidst i marts ligger temperturen på 20 grader ved hav overfladen, og der man kan løbe i singlet, men problemet kan komme, da vi kommer så højt op at der ligger sne, derfor er det også krav at man skal have jakke med.

Som man kan se på grafen omkring højdemeter topper vi på det øverste punkt efter ca.13 km og der er også det første checkpoint og hvis du ikke er kommet forbi der inden for 2 ½ time bliver du pillet ud. Den slags check point er der 5 stykker af, som du skal holde dig inden for, og sluttiden skal være inden 10 timer 🙂

Ruten til Alanya Taurus marathon 45 km 2380 hm+

Jeg har været en del på ferie i og omkring Alanya, og har selvfølgelig løbet en del dernede, men det er kun blevet til at kigge mod toppen af de bjerge der ligger i baggrunden, det vildste har været ture på borgen, men nu får jeg chancen og glæder mig helt vildt til denne forhåbentlige fede oplevelse sammen med gode venner 🙂

I høre nærmere 🙂

Per