Nye løb, nye udfordringer og hvad med kræften ?

Siden ultraløbet  Fyr til fyr på Bornholm, har den stået lidt i stampe. Og jo træningen er ikke det samme, men der bliver da stadig løbet km ind på kontoen. Mange gange når der lige er overstået et mål, i det her tilfælde et løb, kan motivationen godt gå ned og den kan faktisk gå rigtig meget ned. Derfor har det også været svær at finde glæden i at tage løbeskoene på, og nej det passer så ikke helt, for når du først er kommet ud på landevejen, er det bare super fedt, men derfor kan det godt være svært engang imellem.

Derfor er der tænkt tanker hvad jeg så kan finde på. Og der er kommet lidt på tegnebrættet, og noget er allerede i kalenderen.

Min gode Ven Ole Thorning Jacobsen fra (runcast.dk) spurgte om vi ikke skulle på en marathonrejse på et tidspunkt, og da vi en dag fik sat hinanden i stævne på en cafe i Roskilde til lidt tapas og en krus øl, var vi ikke mange minutter om at Athen marathon 12 november 2017 skulle prøves.

Athen marathon i sin nuværende form blev genoptaget ved de Olympiske Lege i Athen i 1896 og anses stadig som værende et af verdens hårdeste. Meget passende lyder startskuddet i byen Marathon og passerer forbi de athenske soldaters grav og videre langs kysten gennem byen Nea Makri. Så er det ellers mod Athen og ender til sidst på det fantastiske Panathinaikos Stadion. Glæder mig helt vildt.

Et andet løb jeg har haft kig på et stykke tid er Alanya Ultra. Det bliver afholdt i marts måned 2018, og jeg er “næsten” helt sikker på at det også kommer i kalenderen. Der er også andre distancer dernede som på 20 km-42,195 (marathon) og ultraruten på 64 km. Lige nu er jeg p.t på marathon ruten.

Ruten til Athen Marathon

Min gode gamle ven Casper Wakefield sagde ellers en gang til mig da jeg spurgte ind til hvad det var for en distance han skulle løbe til et løb ? og han svarede at der kun var en distance. Det kunne jeg ikke forstå, da jeg syntes jeg havde læst der var flere, men det gik langsomt op for mig, at for ham var der kun en distance og det var den lange, så nu må vi se når vi kommer tættere på om det også bliver den lange på (64 km) i Tyrkiet.

I Alanya er der også en masse højdemeter, 2200 hmt på marathon og 3300 htm på de 64 km. Jeg har kigget lidt på højde profilen, og da jeg selv har været på ferie i Alanya flere gange og har løbet en en del dernede, blev jeg sgu lidt overrasket, da det bjerg jeg plejede at “bestige” op til borgen i Alanya dårlig nok kunne ses på højdeprofilen 🙂

I mellem tiden skulle der gerne komme lidt mere på for at holde det hele sammen, og det kan være det kun bliver på trænings banen men mange gange er det meget rart at få et startnummer på, og det kunne måske godt være  ultraløbet Endure trail i Ordrup ved Odsherre, men nu må vi se hvad det bliver til 🙂

Nu lidt om min kræft sygdom. Bryder mig nu ellers ikke om at sige kræftsygdom, men kan lige så godt  kalde en spade for en spade 🙂 Den 27 april var jeg til en 6 måneders kontrol og det gik godt, får der var ikke noget at se eller mærke 🙂  alle mine tal ved blodprøverne var gode og det er jeg super glad for det.

Det der også blev sat fokus på til kontrollen var nogle af de senfølgere jeg har fået igennem sygdommen. Og der er desværre kommet nogle nye til. Det nye er noget der hedder Freys syndromet. Kort fortalt er det når jeg indtager mad og drikke, så kommer der væske/sved ud på store dele af højre side af ansigtet. Der er en behandling til det, men det er ikke blevet godkendt af Rigshospitalet i nu.

Arvævet er også blevet en udfordring, jeg er begyndt at få nogle kramper fra tændingen ned til halsen som jeg har svært ved at komme ud af igen. Jeg er blevet kastet lidt rundt i systemet med håber nu jeg er kommet det rigtige sted hen for behandling, og det skal jeg her på onsdag d.21 juni, så det ser jeg frem til.

S

I næste uge skal jeg også en tur til Nyborg igen, med opfølgning på mit rehabiliterings ophold som jeg var på for 12 uger siden. Først glæder jeg mig til at se alle de andre, men også for at se og kigge på hvordan det er gået siden sidst.

Stafet for livet i Byparken Roskilde er også blevet afholdt. Mit arbejde Vestergaard Company var med for 4. år og det var en super weekend hvor der blev samlet god med penge ind til kræftens bekæmpelse. Jeg havde selv fornøjelsen af at holde mit oplæg “Fra ultraløb til kræftdiagnose” i fighterteltet på pladsen.

Lys ceremonien til stafet for livet Roskilde
Base camp Vestergaard Company 🙂

Vi ses 🙂