Ultraløb fyr til fyr Bornholm 22/4-17

Ultra løbets fotograf var på pletten fra den anden side, da hold billedet skulle tages inden start

Vi var 1-2-3-4-5-6-7 stykker der lige pludselig havde skrevet sig på opslaget hos Vestergaard Company om at løbe ultraløbet fyr til fyr (59 km) på Bornholm!!!!! Til at starte med havde Martin og jeg snakket om at hvis vi bare kunne fylde en bil når vi skulle derover, ville det være super. Nu skulle vi i 2 biler 🙂

Vi kom faktisk 8 stykker afsted. Vores “gamle” kollega Søren H havde vi spurgt om han ville med. Først ville det være fedt at have en med der heppede på ruten og kunne hjælpe hvis der blev problemer, og så har Søren og hans familie et lækkert ældre sommerhus ved Vige havn i Svaneke. Og han var helt klar til at tage med.

Fredag d.21 april drog vi afsted mod Bornholm, det tegnede til at vi ville få en ordentlig vippetur da vejrudsigten sagde 15 sek/m og jo man skulle da holde fast i de forskellige ting, men kan huske fra en tidligere tur derover til vinter editionen at der var noget mere gang i den 🙂

Trist vejr i Svaneke fredag aften ved sommerhuset

Vi ankom til Rønne med noget forsinkelse, ikke fordi det gjorde så meget, men man vil alligevel gerne på “plads” med det samme. Morgenmaden til hele flokken blev indkøbt i Rønne, og dernæst var kursen sat mod Gudhjem, hvor vi kunne afhente startnummer. Det er løbsarrangør Moses Løvstad barndomshjem, og det var også der at det 2. og sidste depot efter ca.39 km var.

Søren var kørt i forvejen og “åbne” sommerhuset. Vi andre ankom lidt senere og så var det med at finde en soveplads rundt i huset, Martin og jeg fik blåstue og luftmadrasserne blev pumpet op. Aftenmaden ville vi tage på pakhuset, men når man kommer slingerne 20:15 på en blød fredag aften d.21 april i Svaneke går man forgæves, for de var ved at lukke da den sidste kunde var på vej ud af døren. Så var der kun et skud i bøssen tilbage og det var Svaneke bryghus 🙂 Det var nu ellers også der vi skulle spise lørdag efter løbet, men hvad pokker, det gik nok. En lækker bøf bearnaise og med et godt krus øl til, var lige hvad man trængte til. Resten af aften gik med at gøre grejet klart og så ellers i posen, da de første skulle op 03:45 da der var senest afgang fra Hammersøen 5:30

Fredag aften på Svaneke bryghus

Dagen var kommet og vi alle 7 fra Vestergaard Company stod klar til på startstregen. Jeg kunne huske fra 2014 at starten var igennem klitter og løst sand inden vi ramte stranden med det faste sand og faktisk udmærket underlag da der også er fladt og ikke skråner ned mod vandkanten som mange andre steder. Men det jeg ville frem med, det var at jeg stillede mig helt fremme som i 2014. ikke forbi jeg skulle spille smart, nej men for at komme hurtigt igennem klitterne, for når der skal 200-300 løbere igennem sådan en flaskehals, så får jeg knopper 🙂

Fra venstre: Kenneth Klokholm-Palle Schmidt-Tommy Pedersen-Palle Kristensen-Martin Bjørn Lundberg-John Bo Hansen-Per Gregers Jensen

Jeg følte mig rimelig klar hjemmefra, og havde et udgangs tempo i hovedet, men da vi havde løbet de første 8 km på stranden og var igang med det tekniske stykke mod Svaneke, kunne jeg godt se det ikke holdt en meter!!! Nå skide med det tænke jeg, det så stadig fornuftigt ud. I 2014 løb jeg i tiden 6 timer og 4 minutter og planen var at jeg skulle tæt på det igen, så da jeg runder ved Svaneke 5:27 pr. kilometer i gns var jeg godt tilfreds. Jeg havde løbet lidt med Jonas Hammer på de første 21 km, han er en gammel kollega hos Vestergaard, super fed fyr og så løber han i sandaler og hjemmestrikket Strømper 🙂 de blev godt nok lidt våde så dem smed han i Svaneke 🙂

Mange gange når jeg løber, deler jeg ruten op i små dele, det havde jeg også på Bornholm, 3 gange 20 km, da der var depot ved hver ca 20 km var det let nok, og nu var de første 20 overstået. Jeg havde også valgt ikke at stoppe i depotet i Svaneke, alt mit energi havde jeg i rygsækken eller side lommerne, og der var nok vand i rygsækken til 40 km. Søren stod på havnen i Svaneke og heppede, det blev et lille vink og så var det mod Gudhjem.

Vige havn i Svaneke

 

Hvor mange km vi var oppe på, er jeg ikke helt sikker på. men et bud er mellem 25-28 stykker hvor vi er 3 der løber forkert!!! Jonas Hammer er også blandt de 3, og vi hopper fra sten til granit og til noget torne busk der skulle forceres og vi kan godt se det her er ikke rigtig, lige bag ved kan vi se der kommer en flok mere og der er Martin med i det felt. Vi får drejet hovedet til venstre og ups der løb de sgu oppe… PIS. I det samme vi kom op på det rigtige stykke var Tommy lige smuttet forbi, vi kom ud i direkte modvind og jeg fik fat i Tommy, men Martin røg bagud i vinden.

Vi kommer lidt længere frem, men jeg syntes ikke jeg er frisk, jeg er begyndt at få kvalme og øjnene flakker, det er ikke gode tegn!!! jeg havde ellers fyldt godt på med energi og drikkelse syntes jeg, men der var inden tvivl…. jeg var ved at gå sukker kold. Nu var det med at slukke branden, men skaden er desværre sket. Jeg tager mere energi og kommer lidt op igen, Tommy er smuttet fra mig med vi mødes i depotet i Gudhjem. På med mere energi og vi fordufter fra depotet sammen, men lynhurtigt er Tommy væk igen og jeg  ved det bliver en lang lang tur resten af vejen, for der mangler 20 km.

Jeg er igen kommet ud på et åben stykke asfalt, mener det er lige før Tejn og Søren kommer forbi i bil. Jeg er begyndt at gå mange gange men siger til mig “løb nu og så bare hold de skide ben igang” Søren siger at John og Martin ikke er langt bagved, okay så varer det ikke langt tid før de tager mig, når jeg bliver ved med det her ynk…igennem havnen i Tejn får jeg da også en kommentar fra nogle tilskuer, “Det tager noget længere tid, hvis du bliver ved med at gå” Det er jeg sgu da godt klar over EINSTEIN..

På vej igennem Tejn havn, hvor jeg mødte Einstein 🙂

Det sidste energi er ved at fise ud igen, John kommer op på siden af mig og tager mig rundt om skulderne og siger “Er det ikke begyndt at blæse op” For fanden John lækkert med lidt humor :-). Lidt efter kommer Martin og vi snakker lidt sammen, og jeg fortæller også at jeg er stået på røven 2 gange, og der er ingen tvivl om at det er energiens skyld at jeg har ligget lige så langt jeg er og kigget dumt efter om der var nogle der så det, gudskelov var det ikke ved granitten det gik galt, men den ene gang var i sand, og næste gang jeg skulle have en tår af slangen var det hele fyldt med sand.

Jeg brugte den sidste gel, og jeg kom lidt ovenpå igen, faktisk så meget at jeg fik fat i Martin 3-4 km før mål, og nu ønskede jeg bare at vi kunne følges sammen i mål, men igen nåede jeg bare lige op og da der manglede 2 km, kunne jeg simpelhen ikke opholde martin mere, og sagde han bare skulle løbe. Jeg fik kæmpede mig i mål og fik klappet Hammer fyr på en tid der hed 6 timer og 38 minutter.

Klapper målstregen som er Hammer fyr

 

 

 

Turen gik nu mod Svaneke igen, gudskelov i bil 🙂 Resten af turen stod på restitution hos Svaneke bryghus om lørdag

Indgang til Svaneke bryghus

Søndag stod på sightseeing i resten af Svaneke med indlagte pauser forskellige steder i byen. Vi havde en super tur atter engang hvor løbeklubben hos Vestergaard kommer lidt ud og lege. Det fedeste var at vi alle 7 gennemførte, så skide vær med tid og stil 🙂