Stafet for livet 2014 i Roskilde

Min far døde den 3. Januar 2012 af kræft. Det var en hård tid at komme over, men livet skulle jo gå videre og dagligdagen fik sit indtog igen. En dag, kan ikke huske præcis hvornår, men jeg sad i sofaen og kiggede på facebook og der dukkede noget op der hedder Stafet for livet. Det skulle starte op i Roskilde og de manglede frivillige. Jeg fik læst lidt om det, og det handlede om indsamling til kræftensbekæmpelse hvor man som hold skulle være aktiv i 24 timer enten ved gang eller løb, og det var for at symbolisere at en kræftramt kæmper med sydommen i 24 timer hver dag . Det  syntes jeg var fedt, da jeg nu løb meget i forvejen, samt at jeg kunne bidrage med noget for andre, mod den sygdom som tog livet af min far.

Min far 🙂

Det ville jeg godt være med til tænkte jeg, men det skulle være både som frivillig og måske lave et hold fra mit arbejde Vestergaard Company.

Jeg fik skrevet en mail til den kontakt der var skrevet i opslaget at jeg var interesseret i at være med og gerne ville høre mere om det. Allerede næste dag blev jeg kontaktet af en fra kræftensbekæmpelse som jeg fik en god snak med, hun var med til at sætte Roskilde igang med at få det bygget op, med råd og vejledning, da det jo var første gang det skulle holdes i Roskilde.

Der havde allerede været godt gang i planlægningen da jeg kom med. Og efter jeg havde haft den samtale i telefonen med kræftensbekæmpelse, var jeg blevet kontaktet af SFL Roskildes formand Helle Bjerggaard Johansen at der skulle være møde inden for kort tid og hun ville sende mig lidt materiale jeg kunne kigge igennem inden mødet.

Det var med nervøse følelser jeg kom til mødet. Jeg var selvfølgelidt spændt på hvad det var for noget, hvor meget krævede det, hvad for nogle mennesker skal jeg møde og når det er noget nyt er der altid lidt nervøsitet der spiller ind.

Derfor var det sådan en fed oplevelse at komme ind af døren og faktisk blev modtaget med kram og super fedt man ville komme og deltage, af formanden Helle Bjerggaard Johansen og næstformand og tovholder for fighterne (kræftramte) Svend Aage Hansen. Det glemmer jeg aldrig!!

Helle og Charlotte giver en krammer for at det lykkes 🙂 Og det er minsandten ikke borgmesteren Joy der kigger med.
Nogle af de seje frivillige, med Svend Aage som nummer 5 fra højre

At starte sådan et arrangement op er et kæmpe stort arbejde. Jeg selv var røget med i sponsor gruppen, og da hele budgettet var 0 kr. var det bare i gang.

Jeg havde et super godt samarbejde med Charlotte Wydojnik og Dorthe Friis Anker, der var tovholder på henholdvis sponsorgruppen og holddeltagelsen. Ved godt der var rigtig mange andre jeg ikke får nævnt, og håber ikke jeg jokker nogle over tæerne, men der var bare de 4 der skiller sig ud for mig og det arbejde de lagde for dagen for at få den her stafet op at stå.

Dorthe Friis Anker

Vi nærmere os d. 30-31 august hvor stafetten skulle stå sin prøve. Dagen forinden var alle omkring stafetten igang med at opstille boder, scener, telte, og meget mere. Vejret så desværre ikke ud til at være til vores fordel, men vi håbede at det gik.

Holdet fra Vestergaard Company ved at gøre lejren/teltet klar. Det er Jan Kristensen og Torben Chabert på billedet

Vestergaard Company hvor jeg arbejder stillede med et hold. vi prøvede at se om vi kunne fordele os så vi kunne være på banen alle 24 timer. Det lykkes også, da der var stor tilslutning i firmaet til at deltage, vi var godt nok ikke så mange om natten, men der tog Martin Bjørn Lundberg et stort slæb i mange timer, og i et kæmpe regnvejr.

Vestergaard Company har også sponseret målporten og den bliver stadig brugt, de sponsorer helium til ballonerne samt et stort pengebeløb hvert år.

Et af de store øjeblikke eller der var mange, var åbningen som var super flot. Roskilde garden kom marcherne ned gennem byparken og kom ind på pladsen med højt musik og hornblæs, de åbnede stafetten hvor alle fighterne iført gule t-shirt sendte der gule balloner op mod himlen, der kom en stor klump i halsen og tankerne på min far.

Fighterne sender deres balloner mod himlen
Fighterne går bag ved Roskilde Garden til åbningen af stafet for livet for første gang 2014

Der er også den helt store begivenhed i de 24 timer man er samlet, og det er lys ceremonien.  Det er meget rørende og følsomt samt bevægende. Alt bliver stoppet i den lille time det vare, for at tænde lys der bliver stillet op i et hjerte og der bliver hold taler samt musik der mindes de der blev ramt af kræften og ikke er der mere, men ikke mindst også dem der har overvundet den møg sygdom.

Da jeg stod der i 2014 og mindes min far, både til åbningen med fighterne og ikke mindst lys ceremonien, kunne jeg ikke vide at knap 2 år senere jeg selv trak den gule t-shirt over hovedet og der stod lysposer med far og Per på poser i det hjerte alle stod samlet over, det påvirkede mig så meget at jeg måtte gå derfra.

Lys poser Skrevet af Majbrit og Niclas til Farfar og mig

Det første år af SFL gik over alle forventninger og resultatet blev som skrevet her:

2014: 30-31 August
45 Fightere
517 deltagere
15 hold
Sammen gik/løb vi 24.297 runder/8.132 km
Overskud til Kræftens Bekæmpelse: kr. 212.000,-

Der har også været afholdt SFL i 2015 0g 16 men jeg trak mig som frivillig efter det første år. Men har deltaget de andre år på holdet Vestergaard Company. Og vi ses igen i 2017 🙂

Alle lys poserne i hjerteform 🙂

 

Jeg vil gerne fremhæve 4 personer som var med til at få stafet for livet til Roskilde og som virkelige er ildsjæle. Ved godt der var mange andre med og de skal ikke glemmes, men de her 4 betød meget for mig i den tid jeg var med, og de betyder stadig meget, da de altid tænker en god tanke på hvordan jeg har det både før, under og efter min sygdom.

Tak til: Helle Bjerggaard Johansen- Svend Aage Hansen- Charlotte Wydojnik- Dorte Friis Anker i er super seje 🙂

1457445966_instagram 1457446008_twitter 1457446010_facebook