Gendarmstien Juni 2014 Sønderborg

Der hvor jeg arbejder hedder Vestergaard Company. Vi har en personale afdeling som så mange andre firmaér. I den har vi også en lille løbeklub som tager ud en gang imellem når vi får planlagt det. Vi har været i Berlin, Hamborg og løbe marathon plus vi deltager i småløb rundt omkring i nærområdet. I 2014 var vi 4 stykker Michael Kaas, John Bo Hansen, Martin Bjørn Lundberg og mig selv 🙂 der tog mod syd, nærmere sønderjylland for at løbe ultraløbet Gendarmstien  på omkring 58 km. Det var mit 8. ultraløb, Martin havde 2 stykker på cv ét, mens John og Michael løb deres første så spændingen var intakt da vi drog mod syd.

10426755_10204105609380147_5757159960410563779_n
En tidlig morgen på en rasteplads ved Ringsted

Vi havde 2 planer…. Den første det skulle være en fed hyggelig tur hvor vi kørte tidlig om morgen og kørte hjem sent samme dag, når vi forhåbelig alle var kommet i mål. Den anden plan var bare at tage det roligt og nyde turen, men det kommer jeg lige tilbage til.

Den første plan gik godt, næsten hele vejen. Nu skal jeg ikke komme med en km beskrivelse, men Michael Kaas var Chauffør på udturen og hentede Martin og jeg, og John stod på i Ringsted klokken meget tidligt en juni morgen, og vi havde planer om en skøn tur hjem, den kommer jeg også tilbage til senere.

Der var mødested til løbet i Sønderborg, hvorfra vi blev kørt til Kruså hvor starten gik fra. Så det var et løb man kalder fra A til B hvor det er en lang rute.

10325597_10204107291542200_7781555098625480556_n
Klar til start i høj solskin
10448239_10204107238060863_6418129209561770500_n
Martin, Michael, John og jeg selv klar til Gendarmstien

Så er det her plan 2 skulle træde i kræft.

John og  Michael ville lige tage det lidt stille og roligt til at starte med, det ville Martin og jeg sådan set også, vi ville bare lige gerne være med i fronten til at starte med, da vi regnede med der kom singeltrack og derefter blive fri af trafikken, så kunne folk jo bare overhale os bagefter. Og det var der at plan 2 gik helt skævt. Martin og jeg blev ved med at holde et tempo der var lidt for højt, vi var sådan set godt klar over det, men vi forsatte…lige til et sted hvor vi løb forkert, ikke bare en gang men 2 gange, og vi var mange der løb forkert, men det skulle ikke være en undskyldning

Vi kom på rette kurs igen, men det vi havde lagt ud med var spildt, for nu var vi kommet bag de andre og hvad gør man så??? løber op til dem og forbi og videre i samme tempo. Det er fandme dumt når man skal løbe knap 60 km og solen skinner fra en skyfri himmel  og 25 grader.

Der var depot ved 20 og 40 km, Jeg var kommet lidt i ingenmandsland og løb alene ved 20 km depotet. Vi havde rygsæk med væske i og da det var 25 grader skulle den gerne være tæt på tom når man nærmere sig depotet. Min gode løbeven Jesper Ølsgaard var hjælper ved det første depot, jeg fik hurtigt tanket op ved hans hjælp og et par glas i hånden. De indlæg jeg ligger ud med løbsberetninger, vil i finde ud af at jeg ikke gider at bruge tiden i depotet, min filosofi vedrørende depoter er, at få tanket op og gør de ting der skal gøres og så af sted igen. derfor var det et hurtigt pitstop og videre ved de 20 km mod de 40 og næste depot.

Jeg springer direkte til næste depot, da jeg faktisk ikke kan huske så meget de næste 20 km, men da vi kommer til depotet ved 40 km, er det blevet rigtig varmt. vi løber ind fra stranden hurtig optankning igen napper lige lidt afbruset Cola, men ikke nok til at jeg bøvser de næste 5 min.

Nu kommer vi ind på lidt singeltrack igen og dernæst et langt stykke med store sten, og når man har løbet omkring 42 km og skal løbe på sådan noget lo… skal man altså holde tungen lige i munden.

Jeg kunne godt mærke at jeg var ved at være presset, både pga. varmen men nok også det tempo vi startede op i!!! 50 km blev runden og nu kunne man se ind til sønderborg, og hold kæft der var langt, jeg var begyndt en dehydrering kunne jeg mærke, alt kraft var ude og der begyndte også at komme små knolde hele tiden, eller det følte jeg. jeg begyndte også at gå lidt til sidst og måtte presse mig mere og mere for at få mig til at løbe. de sidste 10 km var noget møg, men jeg fik igen sagt til mig selv det er oppe i hovedet der skal få mig i mål, og det kom jeg i 6:15:24

img_0006
Totalt udbrændt lige efter målstregen

Det der var mere trist var at jeg så Martin omklædt i målet, han var gået fuldstændigt ned ved 40 km depotet total dehydreret og måtte gå nu, men respekt for at lytte til hvordan man har det og ikke bare forsætte.

Michael Kaas og John Bo Hansen kom super flot ind i deres første ultraløb  6:38:52 for Michael og John i 6:43:56

Så ryger vi lige til plan 1 igen!!

vi havde lovet at hygge os, og det er vi gode til, det med løbet og plan 2 gik jo ikke så godt, men plan 1 der vinder vi hver gang. Vm i fodbold blev også spillet den sommer, og ipad var med på turen og det passede fint med et par kampe på vej hjem i bilen samt et par øller eller 5 var selvfølgelig pakket med. Martin havde taget roret og så var det mod sjælland igen med et ultraløb mere på erfaringen.

sådanne oplevelser sammen med gode venner er så fedt, og det kan bare ikke købes for penge. Efter jeg har været syg tænker jeg tit tilbage på de oplevelser hvor jeg tænker hold op hvor er det fedt og jeg er heldig. og der kommer flere af dem, for dem vil jeg ikke være foruden.

Du lever kun en gang!!! Live and run 🙂

Gendarmstien gallery under menu.

 

 

1457445966_instagram 1457446008_twitter 1457446010_facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *